تابلو کامپوزیت را بهتر بشناسید و در مورد آن اطلاعات بیشتری کسب کنید. قطعا اگر قصد خرید یک تابلو جدید برای کسب و کار خود را دارید، نام تاب
بیشترتابلو کامپوزیت را بهتر بشناسید و در مورد آن اطلاعات بیشتری کسب کنید.
قطعا اگر قصد خرید یک تابلو جدید برای کسب و کار خود را دارید، نام تابلو کامپوزیت به گوش شما خورده است. کامپوزیت نوعی تابلو نیست بلکه تنها از آن به عنوان پس زمینه کار استفاده میکنند. کامپوزیت به شکل ورقهای در دسترس تابلوسازان قرار میگیرد و از حدود 20 سال پیش وارد بازار ایران شده است. در ابتدا از کامپوزیت به عنوان نمای ساختمانهای مسکونی و تجاری استفاده شد و سپس پای خود را به دنیای تابلوسازی نیز باز کرد. پس با ما همراه باشید تا همه چیز را در مورد تابلو کامپوزیت بدانید.
کامپوزیت چیست و از کجا به وجود آمده است؟
شاید اصطلاح کامپوزیت را در مورد موضوعات مختلف شنیده باشید و تنها بخشی از کاربرد آن به تابلوسازی مربوط میشود. جالب است بدانید که کامپوزیت یک مفهوم کاملا گسترده دارد و به معنای مادهای است که از چند ماده دیگر تشکیل شده است اما دارای فرم یک فاز است. به عنوان مثال کاه گل را میتوان جزء اولین کامپوزیتهای جهان دانست. که در آن کاه و گل را طوری با هم ترکیب میکردند که دقیقا انگار یک ماده جدید به وجود آمده است. اما در اینجا منظور ما از کامپوزیت چیز دیگری است. منظور از کامپوزیت در این قسمت، پنلهای کامپوزیتی است که در اوایل سال 2000 توسط آلمانیها ابداع شد. این ورقها تا سال 2005 تنها بازار داخلی آلمان را به خود جذب کرد اما تولید انبوه آن برای صادرات به کشورهای دیگر بعد از سال 2005 آغاز شد.
پنل کامپوزیت متشکل از دو لایه آلومینیوم است که در میان آن یک لایه پلی ایتلن قرار داده شده است. این لایه پلی اتیلن به عنوان عایق عمل میکند و به همین خاطر شما میتوانید هم از زیبایی آلومینیوم استفاده کنید و هم نگران مسائل عایقبندی آن نباشید. در نهایت روی لایه بیرونی آلومینیوم، یک لایه رنگ میپاشند تا زیبایی منحصر به فردی نیز به آن ببخشند. حال با تمام این تفاسیر، کاملا مشخص است که این پنل میتواند گزینه مناسبی به عنوان نمای ساختمان باشد. آلومینیوم یکی از فلزات مقاوم است و میتواند در مقابل عوامل طبیعی مختلف دوام خود را به خوبی حفظ کند. علاوه بر آن، این فلز خاصیت چکش خواری یا همان انعطاف پذیری بسیار بالایی دارد و همین موضوع باعث میشود تا از آن در صنعت ساختمان سازی استفاده بسیاری کنند.
اما در این میان، خواص منحصر به فرد کامپوزیت باعث شد تا بسیاری از افراد در صدد استفاده از کامپوزیت در صنعت تابلوسازی بر آیند. شاید تعجب کنید اگر بدانید که در حال حاضر، کامپوزیت در بیش از 90% تابلوهای مغازهها استفاده میشود و همین نکته نشان دهنده کاربرد بالای کامپوزیت در صنعت تابلوسازی است.
استفاده از کامپوزیت در صنعت تابلوسازی
همانطور که اشاره کردیم، تا به امروز کامپوزیت توانسته جایگاه خوبی را در صنعت تابلوسازی از آن خود کند. در نصب حروف برجسته بر روی سنگ و آجر، آسیب زیادی به دیوار ساختمان وارد میشد. از طرف دیگر برای اتصال حروف برجسته باید از پیچ و رولپلاک و همچنین انواع چسب استفاده میکردند. در ضمن مهمتر از همه چیز آن بود که سیمکشیها به اجبار از روی کار انجام میشد و کاملا مشخص بودند. اما زمانی که کامپوزیت به بازار ایران راه پیدا کرد، بسیاری از تابلوسازها بر آن شدند تا از این پنل کامپوزیتی به عنوان زمینه کار خود استفاده کنند. پس کامپوزیت به تدریج تبدیل به یکی از بهترین گزینهها برای پس زمینه تابلو مغازه شد.
به این ترتیب، ابتدا کامپوزیت به کمک روشهای معماری و کاملا اصولی روی یک فریم آهنی فیکس میشود و سپس تمامی حروف برجسته را روی تابلو پیچ میکنند. هر حرف برجسته حدود 20 تا 30 سیم مختلف دارد. به همین خاطر یک سوراخ کوچک روی کامپوزیت ایجاد میکنند و تمام سیمها را از پشت به هم متصل میکنند. به همین دلیل، اصلا نمای بیرونی تابلو مغازه آسیب نمیبیند و همه سیمکشیها در پشت تابلو انجام میشوند. از طرف دیگر، همانطور که اشاره کردیم، کامپوزیت کاملا عایق است. به همین دلیل بر روی عملکرد SMD ها تاثیر منفی نمیگذارد و میتوانید با خیال راحت از آن استفاده کنید.
تفاوت کامپوزیت ساختمانی با تابلو کامپوزیت در چیست؟
خب این مساله دقیقا همان چیزی است که تفاوت اساسی بین تابلوسازهای حرفهای و آماتور را ایجاد میکند. اگر هنگام سفارش یک تابلو کامپوزیت برای مغازه خود با قیمتهای بسیار متفاوتی رو به رو شدید، باید حتما علت را جویا شوید. متاسفانه افراد سودجوی زیادی وارد صنعت تابلوسازی شدهاند که فاقد اطلاعات فنی و حرفهای هستند و مشتری زمانی این مساله را متوجه میشود که حداقل یک سال از نصب تابلو مغازه او گذشته است. تفاوت کار تابلوسازی شاید در روزهای اول به چشم افراد غیر متخصص خیلی مشهود نباشد. اما در اثر مرور زمان، ایرادهای مختلف خودشان را نشان میدهند و شما به خاطر پرداخت نصف قیمت، مجبور میشوید که در مدتی کوتاه، تابلوی خود را پایین آورده و اقدام به نصب یک تابلوی جدید نمایید.
در مورد این نوع تابلوها باید بدانید که نصب و فیکس حرفهای آنها با فروش یک پنل ساده کامپوزیتی بسیار متفاوت است. متاسفانه در حال حاضر برخی از افراد سودجو، از ورقهای کامپوزیت بسیار نازک 230 میکرون استفاده میکنند و به آنها ورقهای کامپوزیت اکونومی یا اقتصادی میگویند که تنها در صنعت تابلوسازی کاربرد دارند. این تابلوسازان ابتدا یک فریم آماده تهیه کرده و سپس ورق کامپوزیت را روی آن نصب میکنند. این یک روش بسیار ساده و ابتدایی است که این افراد برای نصب کامپوزیت از آن استفاده مینمایند. با این کار، تابلوی شما طول عمر زیادی نخواهد داشت! در حقیقت نصب تابلو کامپوزیت باید توسط یک تیم مجرب متشکل از نصابهای کامپوزیت نمای ساختمانی انجام شود. برای این کار ابتدا کامپوزیت را روی نبشی نصب کرده و سپس روی فریم آهنی فیکس میکنند. در ساخت تابلو کامپوزیت باید از روشهای حرفهای معماری استفاده شود و همه چیز کاملا دقیق باشد. بد نیست بدانید که تفاوت قیمتی این روش نصب با روش قبلی، حداقل متری 150 تا 200 هزار تومان است. اما قطعا نتیجه نهایی کاری خواهد بود که سالیان سال عمر میکند و میتوانید از آن در مغازههای بعدی خود نیز استفاده نمایید.
چند نوع کامپوزیت در بازار وجود دارد و بهترین نوع آن کدام است؟
این روزها روشهای ساخت کامپوزیت نما به کلی تغییر کرده و پیشرفت زیادی شامل حال آن شده است. در گذشته پنلهای کامپوزیتی تنها میتوانستند در مقابل آتش سوزی مقاوم باشند. اما امروزه شرکتهای حرفهای با استفاده از تکنولوژی روز دنیا، پنلهایی را طراحی و تولید میکنند که حتی در مقابل باران اسیدی که در تهران به کرات دیده میشود نیز میتوانند از خود مقاومت نشان دهند. به همین خاطر علاوه بر ضخامتهای مختلف پنلهای کامپوزیتی و ابعاد متنوع برش آن، برندهای متفاوت با ویژگیهای منحصر به فردی در بازار وجود دارند که میتوانید از آنها برای ساخت تابلو مغازه یا نمای ساختمان خود کمک بگیرید. اما پیش از هر چیز باید بدانید که متاسفانه به دلیل تحریمهای مختلف اقتصادی، در حال حاضر برندهای محدودی وارد ایران میشوند و حتما باید در مورد اصالت آن ورق تحقیق کنید. در اینجا قصد داریم تا چند نمونه از کامپوزیتهای معروف بازار ایران را به شما معرفی کنیم، اما با اختلاف زیاد باید گفت که ورق آلومکس و پریمیوم باند بهترین برندهای بازار هستند.
• آلومکس
• آلوباند
• آلوتایل
• آلوسوئیس
• سارای
• آلوباند ایران
• آلکواستون
• گلکسی باند
• آلوتکس
آیا میتوان در هر مکانی از تابلو کامپوزیت استفاده کرد؟
جالب است بدانید که محدودیتهای زیادی برای استفاده از کامپوزیت در ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری وجود دارد. به عنوان مثال یک ساختمان برای کسب پایان کار خود، حتما باید تاییدیه آتش نشانی، وزارت مسکن و شهرسازی و غیره را به دست بیاورد. اما خوشبختانه این محدودیتها شامل حال تابلوسازی نمیشود. اما باید بدانید که در بخشهای سنتی و تاریخی شهرهای مختلف ایران مثل تهران، یزد، شیراز، اصفهان و غیره، امکان نصب تابلو کامپوزیت وجود ندارد. بر اساس قانون شهرداری، تنها باید از سبک معماری ایرانی اسلامی در این مناطق استفاده شود و کامپوزیت به ظاهر آنها حالت اروپایی میبخشد. همچنین استفاده از تابلو کامپوزیت میتواند از نظر قوانین محیط زیست نیز مشکل ساز باشد.
به صورت کلی در مناطق بازار و مرکزی تهران و در نزدیکی آثار باستانی شهرهای مختلف، امکان استفاده از تابلو کامپوزیت وجود ندارد. البته گاهی اوقات با کسب مجوز از سازمان زیباسازی شهرداری میتوانید استثنا باشید و اقدام به نصب تابلو کامپوزیت نمایید.
بررسی مزایا و معایب تابلو کامپوزیت
مزایای کامپوزیت
• بسیار سبک هستند.
• رنگهای متنوعی دارند.
• فضایی برای سیم کشی پشت کار در اختیار تابلوساز قرار میدهند.
• قیمت مناسبی دارند.
• مقاومت و طول عمر بسیار بالایی دارند.
• ظاهری بسیار شیک و زیبا دارند.
• قابلیت انعطاف پذیری و برش دارند.
معایب کامپوزیت
• غیر قابل تعمیر هستند.
• احتمال بروز خط و خش روی سطح آن زیاد است.
• رنگ آن ممکن است تبله کند.
ایجاد کامپوزیتهای طرحدار؛ روشی برای افزایش جذابیت تابلو مغازه
جالب است بدانید که در نمایشگاه بین المللی تابلوسازی سال اخیر، از تابلوهای کامپوزیت جدیدی رونمایی شد که به زودی تحول بزرگی در دنیای تابلوسازی ایران ایجاد خواهند کرد. در این نمایشگاه از تابلوهای کامپوزیتی رو نمایی شد که فاقد هرگونه حروف برجسته بودند. این تابلوها تنها زمینه کامپوزیت دارند و با دستگاه CNC برش میخورند، سپس پشت آن را پلکسی میچسبانند و در مرحله آخر نورپردازی انجام میشود. بد نیست بدانید که گروه تابلوسازی تابلو آنلاین نیز مفتخر است که به عنوان اولین مجموعه تابلوسازی در ایران، از این نوع تابلو برای شرکت فولکس واگن استفاده کرده است. تابلوهای کامپوزیت طرح دار و فاقد حروف برجسته را میتوان آینده تابلوسازی ایران دانست.
تهران، فلکه اول تهرانپارس، ابتدای گلبرگ، پلاک 20، طبقه 4، واحد 6
تابلو کامپوزیت را بهتر بشناسید و در مورد آن اطلاعات بیشتری کسب کنید. قطعا اگر قصد خرید یک تابلو جدید برای کسب و کار خود را دارید، نام تاب
بیشترتابلو مغازه و تابلو فروشگاه تابلو مغازه، شناسنامه یک کسب و کار به نظر شما برای شروع یک کسب و کار به چه چیزهایی نیاز داریم؟ برای پاس
بیشترنئون پلاستیک – پلکسی – تابلو نئون پلاستیک – تابلو پلکسی ساخت و نصب تابلو پلکسی، نئون پلاستیک، تمام پلکسی، حروف پلکسی، تابلو پلک
بیشترتابلو ترموود چیست و چه کاربردی دارد؟ قطعا تا به امروز تابلوهای مختلف را با زمینه چوب مشاهده کردهاید. به این نوع زمینه چوبی، چوب ترمو
بیشتر